Fotografering

Jeg har altid holdt meget af at fotografere, og havde allerede i folkeskolen valgt fotolære som valgfag. Jeg prøver konstant at blive bedre til at betjene udstyret og forstå de principper der gælder, når man fotograferer. Men ikke mindst, så prøver jeg at lære at "se" motiver og komponere billederne korrekt. Og det finder jeg enormt svært!

Jeg har gennem tiden ejet en del forskellige kameraer, først med de gode gamle 35 mm. film, senere digitale kameraer. Men alle har de været kompaktkameraer som - omend de tager udmærkede billeder - ikke overlader megen kunstnerisk frihed til fotografen: Her er de fleste parametre valgt på forhånd: Hvidbalance, fokuspunkter, eksponeringstid m.v. Så efter at de digitale spejlreflekskameraer (DSLR) er blevet til at komme i nærheden af rent økonomisk, så har jeg fået anskaffet mig et sådant. Nu må vi se hvad der fører til...

Indtil videre har jeg ikke fået lagt ret mange billeder ud her på hjemmesiden, men der er dog ét enkelt galleri som jeg har fået stykket sammen (alle billeder er taget med kompaktkameraer):