Slægtsforskning

Som det fremgår af min hjemmeside er slægtsforskning en af mine helt store hobbies og jeg prøver da også på at bruge så megen tid som muligt på det. Da jeg startede i julen 1996 var det mere eller mindre ved et tilfælde: Store dele af min mormors familie var samlet hos mine forældre for at fejre hendes fødselsdag og jeg sad og legede lidt ved en PC hvorpå jeg havde installeret demo-versionen af WinFamily. De ældre i famlien var selvfølgelig interesserede i hvad sådan en PC kunne og jeg viste dem hvad det var for et program som jeg sad og legede med.

I løbet af dagen fik jeg rent faktisk samlet en hel del data på familien og så var jeg solgt (og det var min far for øvrigt også). Siden dengang har jeg så ofte som muligt forsøgt at grave information frem på min mors aner og jeg har efterhånden fået en del sjove historier som jeg kan fortælle familien. F.eks. var rygtet fra min mormors kusiner om at vi har østrigske aner med gods og besiddelser ikke helt rigtigt. Men da jeg første gang kom tilbage til en ane med det tysk-klingende efternavn Feldmann gav det godtnok et sug. At det så "bare" var en familie af fanesmede/dyrlæger og husarer var jo egentligt også rart at finde ud af. Men det klingede da østrigsk eller ihvertfald tysk (det var tysk).

Og det er da spændende at gå rundt i sin egen fødeby Aalborg og vide og kunne se hvilke steder min ane, maler Bernth August Hansen, og hans mor fra Christiania (nu Oslo) har boet gennem tiden. Og at kunne gå på Aalborg historiske museum og holde hans svendestykke i hånden. Så bliver historien pludselig meget håndgribelig...

Der er mange historier af denne type at finde i de gamle arkivalier og der er stof nok til at kunne beskæftige sig hele sit liv (og lidt til), med at grave det hele frem. Godt at jeg kom i gang i så ung en alder.

Jeg beskæftiger med udelukkende med min mors side af familien da min fars side familien er "reserveret" til ham selv og er hans "territorie": Man skal jo deles lidt om opgaven, ikke? Tag et kig på min far, Kaj Holgersens, hjemmeside for at se hans aner. Her er hvad jeg har:

KarloMorfars aner (ca. 583 kB) - hovedsagligt fra Hjørring, Aalborg og Viborg amter, men også noget fra købstæderne Frederikssund og Roskilde.

AnnaliseMormors aner (ca. 555 kB) - hovedsagligt fra Hjørring, Aalborg, og Randers amter. Derudover lidt fra Odense og Københavns amter samt Osnabrück og Friedrichstadt i Tyskland og Christiania i Norge.

Jeg har også en dynamisk side med min mors familie. Her er der større mulighed for at klikke sig rundt og søge på både steder og navne samt meget andet.

Jeg har en side omhandlende min oldefar Herman August Andersens mangeårige virke som som kedelpasser og arbejde med med lokomobiler og lokomotiver. Et arbejde som gennem årene er veldokumenteret med mange billeder af roetog, mergeltog, ælteværker, tærskeværker og lignende. Er du bidt af en gal dampmaskine eller lokomotiv så tag et kig her:

Oldefar HermanOldefar Herman og hans lokomobiler og lokomotiver.