Henvisninger til internetressourcer

Gennem tiden har jeg anvendt mange gode sekundære kilder og hjælpemidler på Internettet til at hjælpe mig med at finde mine aner og disses efterkommere. Mange slægtshistorikere har været så venlige at lave transskriptioner af kirkebøger, folketællinger, skifteprotokoller, fæsteprotokoller, skattemandtal og andre kilder som normalt kun findes på arkiverne. Ofte er de ikke engang tilgængelige på mikrokort. Sådan information er uvurderlig og gør at man kan komme langt inden at man behøver at komme på landsarkivet i f.eks. Viborg. Men husk: Kilderne på Internettet er kun sekundære og er ikke bedre end den person som har lavet transkriptionen - de kan indeholde fejl. Så efterkontrollér altid i originalkilden når du kommer på arkivet.

På denne side kan du finde en række henvisninger til sider på Internettet som jeg har brugt i søgningen på min slægtshistorie. Eftersom jeg har fået stort udbytte af at bruge dem, måske ikke også du kan bruge dem?

Godsarkiver (skifter og fæsteprotokoller)

Jeg har lavet en tilpasset søgemaskine som på én gang søger på en række hjemmesider indeholdende ekstrakter af diverse gods- og amtsarkiver (kontakt mig endeligt hvis du kender sådanne hjemmesider som du mener bør tilføjes i søgningen):

 

 

 

 

 

Statens arkiver

Andet